Fűtésszerelés Budapesten, Gödöllőn és Pest-megye határain belül:

Radiátoros fűtés, padlófűtés, falfűtés kialakítása, a hozzá tartozó gépészeti rendszer teljes kiépítésével együtt, komoly szakmai gyakorlattal és tapasztalattal!

Tel: 06/30-678-6549, 06/28-494-951

- Gázkészülékek beszerelése, üzembe helyezése,

- Gázkészülék cseréje,

- Öntöttvas és lemezkazánok, faelgázosító kazánok, pellet kazánok, vízteres kandallók szerelése.

- Radiátorok cseréje.

 

Nem győzi gázszámláját fizetni? Váltson át vegyes tüzelésű kazánra!!

Nincs többé magas gázszámla! Segítek önnek! Hívjon!

 

Vegyes tüzelésű kazánok szakszerű szerelése:

- kombinált rendszerű (szilárd tüzelőanyag- és gáz) fűtés kialakítása - vízteres kandallók szerelése - faelgázosító kazánok puffertárolóval és indirekt használati melegvíztárolóval egybekötve – Pellet kazánok telepítése.

Amit a szilárdtüzelésű kazánokról, és működési mechanizmusáról tudni kell.

1. A Vegyestüzelésű kazánok kis ráfordítással nagyon szépen szabályozhatóak.

Nagyon fontos a helyes méretezés és az igények összehangolása.

Ebben segítek önnek! Mindenre van magoldás. Hívjon!

2. A Vegyes tüzelésű kazánokat rendszeresen karban kell tartani, tisztítani, koromtalanítóval kényeztetni stb.

3. Ha fát tervez vásárolni akkor fontolja meg az alábbi tanácsokat:

- Tervezzen előre!

- Ne fűtsön nedves fával!

- Száraz 2-3 éves fa alkalmas a tüzelésre!

Ha mégis nedves fával kénytelen fűteni az alábbi következményekkel érdemes számolni:

- kátrány lerakódás a kazánban és a kéményben

- jelentős hatásfok csökkenés

tanács:  ilyenkor a kazánt ne fojtsa, füstcsappantyút ne zárja el, valamint a kazánba a tüzelés során naponta tegyen koromtalanítót.

Milyen esetekben fordulhat elő kátrányosodás?

- kémény nem megfelelő  (kéményhossz, átmérő)
- nincs bélelve
- a rendszerből kifelejtették a visszakeverő szelepet (emiatt nagy a hőmérséklet különbség az előremenő és a visszatérő között)

Segítség a tervezéshez:

Kívülről haladjunk befelé:

- szigetelés

- nyílászárók cseréje stb., mert ha a szigetelés ki van pipálva azután érdemes fűtésrendszert tervezni. Miért? Pl. Mert lehet, hogy nincs szükség egy 3,5 m3/órás fogyasztású gázkazánra, nagy radiátorokra, 200-as méretű bélelt kéményre, 40 kw-os szilárdtüzelésű kazánra stb.

 

Zónásítás

Milyen okból szükséges a Zónásítás?

Amennyiben iroda, műhely, üzlethelyiség, albérlet működik az épület valamely részében, vagy esetleg többgenerációs családi házról van szó. Többszintes épületek esetében a földszint és tetőtér közötti hőmérséklet különbség kiegyenlítésének okáért.

Zónásítás esetében a probléma minden esetben megoldást talál azzal, hogy több termosztát is vezérelheti a különválasztott helységeket, szinteket. Zónásítás hiányában örök probléma, hogy kinél legyen a fűtőkészüléket vezérlő
egyetlen helyiség termosztát és milyen hőmérsékletre legyen beállítva.

Megoldások a zónásításra:
Osztó gyűjtőről motoros szelepekkel lehet külön termosztáttal vezérelni az egyes helységek hőmérsékletét. Ennek vannak hátrányai: – nagy ellenállás,
- hidraulikai kiegyenlítetlenség a körök között
- nagyobb távolságok esetében nem kivitelezhető
- Eltérő fűtési hőmérséklet esetében nem alkalmazható, pl. Radiátor és falfűtés, vagy radiátor és padlófűtés
De előnyös abban az esetben, ha azonos hőmérsékletű fűtőközeg áll rendelkezésünkre. Radiátorok, padló, vagy Fal-mennyezet.

Hidraulikus egységek, modulok: 

Erre is számos megoldás kínálkozik. Az egyik megoldás, ha egy készre méretezett hidraulikus váltóval oldjuk meg a zónásítás problematikáját. Közvetlenül a fűtőkészülék után építjük be. Célja és előnye:

- A zónakörök körök közötti nyomás különbség kiegyenlítése
- A zónakörök közötti független kapcsolat, ami azt jelenti, hogy külön-külön és önállóan is, és egyszerre is zavartalanul működnek a Zónakörök.
- Vegyes kazán-, gázkazán egyesítése a fűtésrendszerben

Hidraulikai modul vagy szükség esetén modulok kiválasztásával tapasztalatból tudom, hogy rendkívül előnyös és esztétikus megoldás, nem utolsó sorban a kivitelezés is gyorsabb. Alkalmazhatunk egy, két vagy három szivattyús modult keverőszelep nélkül az azonos fűtővíz hőmérsékletű, illetve igény szerint egy vagy két keverőszeleppel felszerelt hidraulikai modult az eltérő fűtővíz hőmérsékletű zónák kialakításához. Mindegyik esetben a fűtővíz hőmérséklet, és a helységhőmérséklet is eltérő lehet. A kialakított fűtésrendszer, fal, padló, radiátor függvénye. A teljesen előszerelt hidraulikai modulok tartalmaznak minden olyan gépészeti elemet, amelyek az adott feladathoz szükségesek: hőszigetelt hidraulikai váltót, keringető szivattyúkat, motoros keverőszelepet vagy szelepeket, teljes szerelvényezést és komplett vezérlést. A vezérlés elsődleges feladata a függetlenített zónavezérlés, amelyhez közvetlenül csatlakoztathatunk akár több szoba termosztátot is – minden fűtési zónához egyet –, legyen az igény szerint kézi vagy programozható

További előnyök: ezen kívül automatikusan megoldja a zónaszivattyúk letapadás elleni védelmét, és többirányú kommunikációt tesz lehetővé a fűtőkészülékkel, valamint igény esetén egy vagy több további hidraulikai modullal.
Az utóbbi funkciónak köszönhetően lehetőség van az alkalmazható modulok korlátlan összekötésére, így igény szerint bővíthetjük a független fűtési zónák számát hidraulikailag soros vagy párhuzamos kötésekkel.

Teljes rendszer megvásárlása esetén a hidraulikai modulok vezérlése képes kommunikálni a kazán vezérlésével, használati melegvíz előállításakor például le tudja állítani a zónaszivattyúkat, és a gázkészülék segítségével fagyvédelmet is biztosít a rendszer számára. A szükséges modul vagy modulok kiválasztása után a kivitelezőnek mindösszesen az elhelyezéssel (falon kívüli vagy falba süllyesztett módon) és a zónák csatlakoztatásával kell törődnie.

Puffer tartályról történő zónásítás, egy másik számomra nagyon kedvelt módszer amit gyakran alkalmazok zónásításkor. Tökéletes megoldás, egy klasszikus kombinációhoz pl. vegyes tüzelésű kazán+ gázkazán+ indirekt használati melegvíztároló+ 2-3 zóna.

A vegyes tüzelésű kazán túlfűtöttséget eredményez, minden esetben, ha a puffer tartály nincs betervezve a rendszerbe. Legfőképpen akkor mutatkozik ez a jelenség, ha az épület le van szigetelve és a hő veszteség minimalizálva van. Ilyenkor jut eszünkbe a nyílászáró, mint helység termosztát. Ablak kinyit és a hő fölösleg távozik. Ez nyilván pazarlás!
Szinte minden esetben megoldást jelent a Puffer a vegyes tüzelésű kazánok esetében. Ha a helység megengedi, akkor utólag is beépíthető a puffer a rendszerbe.

A puffer tartály további előnyei:
- áramszünet esetén a felforralás veszély nem áll fenn, mert a pufferben gravitációsan megfordul a víz, így elkerülve a további kellemetlenségeket, veszélyeket és károkat, ami egy vegyes tüzelésű kazán esetében történhet.

- az indirekt használati melegvíztároló a Pufferben jelentkező többlet hővel tökéletesen gazdálkodhat, ez az előnye nyáron mutatkozik meg leginkább, amikor több napon keresztül a melegvíztároló tud gazdálkodni Pl. 1000 liter 80-85 Fokos vízzel.
- Hidraulikus kiegyenlítő szerepe is van

- Napkollektoros rendszerrel tökéletesen párosítható, abban az esetben ha fűtésrásegítésben gondolkodunk

- Medencefűtés esetében is rendkívül jól alkalmazható.

- Nem utolsó sorban pénzt és energiát spórolunk meg.

- Tökéletes megoldás ha a helység, vagy a helységek hőmérsékletét szabályozni szeretnénk .

Szoba termosztát segítségével. Nincs túlfűtöttség.

Ha elégedetlen fűtésrendszerével, vagy fontolgatja az átállást gázról vegyes tüzelésre: Hívjon! Rendelkezésére állok!!

Ha megoldást keres a túlfűtöttségre, bizalommal keressen meg!

Ha a fűtésrendszere nem kiegyenlített, különbségeket észlel a szintek között, vagy helységek között hívjon fel segítek!!!

Töltesse fel Fűtésrendszerét karbantartó folyadékkal!!!

Gázkazánjának, fűtésrendszerének élettartamát, meghosszabbíthatja, ha feltölti rendszerét karbantartó adalékkal. Rendkívül fontos! A fűtésrendszer lelke a hőcserélő, hiszen ez a legérzékenyebb pontja a Fűtésrendszernek. A kazán hőcserélője a legnagyobb igénybevételnek van kitéve. Először is belülről kezdődik a hatásfok csökkenés pl: A kazán már új korában megkapja az első szennyeződést a radiátoroktól, csővezetékektől: gondoljuk meg minden radiátor belülről konzerválva van egy olajos réteggel rozsda ellen, ez az olaj hő hatására feloldódik és bekerül a fűtésrendszer véráramába és a hőcserélőre idővel szépen ráég. Az évek során a meglágyult víz minden jellegű szennyeződést felold pl. nyíltrendszer esetében, vörös iszap, vas-oxid minimális oldott oxigén hatására is. Az oxigén diffúzió egy másik gyilkos tényezője. Mi történik? A lerakódás egyre intenzívebb az évek során. A tulajdonos erről mit sem sejt, csak mélyebben a pénztárcájába nyúl, ahogy a fűtésszámlái egyre magasabbak a romló hatásfok miatt. Egy napon a kazán is tönkremegy. Rossz ki kell dobni. Lecseréljük egy újra és kezdődik elölről az egész.                                                                                                                                   Átmossuk fűtésrendszerét, és feltöltjük karbantartó folyadékkal!!

- Alacsonyabb gázszámla

- A kazán és a radiátorok élettartama meghosszabbodik.

A fűtés minden ember számára a lakásban az egyik legfontosabb dolog. Ha elromlik, vagy nincs fűtés azon a helyen, ahol élünk, akkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb szakembert hívjunk, hogy kijavítsa a problémát.

Egy jó fűtésszerelő rendelkezik minden, a fűtéstechnikában alkalmazott rendszer építéséhez, szereléséhez szükséges felszereltséggel. Ezek között beszélhetünk ív-, és lánghegesztő berendezésekről, rézcsövek forrasztásához szükséges lágy-, és keményforrasztó berendezésekről, ötrétegű rendszerekhez présszerszámokról stb.

A fűtési rendszerek igencsak sokfélék lehetnek. Lehet padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés, radiátoros fűtés, kombinált fűtés, és még egyebek. A professzionális technikáknak köszönhetően egyre különfélébb és egyre megbízhatóbb fűtőrendszereket építhetünk ki. A profi fűtésszerelők többsége úgy véli, hogy igazán jó, komfortos fűtést a radiátoros, és a padlófűtés kombinációja, ezek együttes alkalmazása adja. A padlót ekkor csak az alap hőmérséklet biztosítására használjuk és a radiátoros fűtés marad a fő fűtés, ami a bizonyos plusz meleg levegőt biztosítja. Ennek a fűtéstechnikának az alkalmazásával elkerülhetjük azt, hogy a padlófűtés miatt a helyiségben levő por lebegjen, és azt is, hogy a fali radiátor ne keverje ezt a szoba levegőjébe. Célszerű megfelezni a hőigényt, és ennek alapján beépíteni a radiátort, illetőleg a padlófűtést. Az így létrehozott vegyes fűtés kellemes komfortot ad, és gyorsan reagál a hőmérséklet szabályzásra is. Azt azonban tudni kell, hogy ez a megoldás valamivel drágább, mint ha kizárólag az egyik módszert alkalmaznánk.

Nagyon fontos, hogy akármilyen problémánk van a fűtéssel, vagy a fűtésberendezésekkel, mindenképp hívjunk szakembert, és ne próbáljuk meg önmagunktól megjavítani a hibákat. Amennyiben központi fűtésünk van, akkor a radiátor, a radiátor szelepe, a csőhálózat, a tágulási tartály, a légtelenítő, az automata lefúvató, a biztonsági rendszerek, és a golyóscsapok meghibásodásának esetén mindenképp ki kell cserélnünk az elromlott részt. Amennyiben a légtelenítéssel, a csőhálózatok átmosásával, az ázások, csőtörések, valamint a vízszivárgások megszüntetésével van dolgunk, akkor lehetőségünk van az adott rész lecserélésére is. Ha nem központi, hanem gázkészülékes fűtésünk van, akkor olyan fűtésszerelőt hívjunk, akinek a gázszerelésben is van jártassága. Ezek a készülékek általában megjavíthatók, kevés esetben, vagy nagyobb meghibásodás esetén azonban ki kell cserélni a készüléket. Ezeknél a típusú gáz-fűtőkészülékeknél ha gázszagot tapasztalunk, vagy ha csöpög a víz a készülékből, vagy esetleg ha folyamatosan fáj a szemünk, mindenképp szükségünk lesz szakértő szerelő segítségére.