Gázszerelés:

Budapest teljes területén, illetve Pest-megye határain belül! 

- Régi vezetékek cseréje,

- Új vezetékek kiépítése.

- Tervezés, átadás. 

Tel: 06/30-678-6549,

         06/28-494-951

E-mailmoldovangr@gmail.com

Akár családi házban, lakásban, vagy kisebb típusú épületben lakunk, mindenképp kapcsolatba kerülünk valamiféleképpen a gázzal. Lehet, hogy gázzal fűtünk, lehet, hogy csak a vizet melegítjük gázzal, és persze a gáztűzhelyen főzünk, de az biztos, hogy minden háztartásban előfordul valamilyen készülék, ami gázzal működik.

Ezek meghibásodása komoly problémát okozhat és rendkívül veszélyes, ha nem szakértő próbálja meg a bajt helyreállítani! Kiemelten fontos, hogy hívjunk szakértőt, szerelőt és ne próbáljuk magunknak megjavítani.

Egy gázszerelő ugyanúgy ért a gázvezetékek megtervezéséhez, építéséhez, átalakításához, mint a szerelésükhöz. A gázszerelésre külön rendeletek vonatkoznak amelyek szerint ahhoz, hogy valakiből gázszerelő legyen hatósági nyilvántartásba vett, arcképes gázszerelői igazolvány szükséges.

Az igazolvány megszerzése Gázszerelő Mestervizsga elvégzéséhez kötött, így az igazolvány felmutatása után biztosak lehetünk abban, hogy igazi szakértő végzi el a munkálatokat. A gázszerelés mára jelentős változásokon esett át, a régebbi időkben még kizárólagosan a vascső vezetékből készült gázcső. A vascsövek átalakítása azonban jelentős problémákat okozott, hiszen csak tűzgyújtással, hegesztő berendezés segítségével tudták a csövet formálni.

A mai professzionális gyártástechnika már lehetővé teszi az olyan rézcsövek, összekötők gyártását, amelyek egy erre készített présszerszámmal összepréselve tökéletes és biztonságos kötést adnak. Így az elmúlt években a rézcsöveket már a gáz elvezetésére, illetve gázfűtésre is tudják használni. A fejlődés ellenére a legtöbb gázszerelő cégnek rendelkeznie kell mindkét típusnak megfelelő szükséges felszereltséggel, tehát hegesztő berendezéssel és présszerszámmal is, illetve az összes olyan eszközzel, ami a gázkészülékek javításához szükséges lehet.

Amennyiben cirkónk, konvektorunk, vízmelegítőnk, kazánunk, elromlott, vagy valamilyen meghibásodás észleltünk rajta, azonnal hívjunk szerelőt, és ő elvégzi a szükséges munkálatokat. Általában lehetőség van a készüléket megjavítani, karbantartani is, de komolyabb esetekben nem érdemes kockáztatni, és ilyenkor a csere a legjobb megoldás.

A gáztűzhelyek meghibásodása esetén már sokkal inkább cserét szoktak javasolni, vagy a probléma elkerülése érdekében folyamatos, rendszeres karbantartást. Amennyiben ellenőrző jelleggel szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy minden gázkészülékünk megfelelően működik, érdemes elvégeztetni egy műszeres gázszivárgás ellenőrzést és a szénmonoxid-szint műszeres felülvizsgálatát.

Minden gyanús esetben, ha gázszagot érzünk, vagy folyamatosan fáj a fejünk (ami a szénmonoxid szivárgás miatt lehet, mivel annak nincs szaga) és a gázkészülékre gyanakszunk inkább hívjunk gázszerelőt, hogy még időben a problémák elé menjünk!