Napkollektor szerelés:

Budapest teljes területén, illetve Pest-megye határain belül! 

Rövid határidővel, komoly szakmai tapasztalattal!

Az évek során szinte minden típusú napkollektoros rendszerrel megismerkedtem.

Szereltem:

- Síkkollektorokat

- Vákumcsöves kollektorok minden típusát Drain-back rendszert is beleértve.

-  Fűtésrásegítést napkollektorral   puffertartályról vezérelve

-  Kombinált illetve egyedi  a úszómedence fűtést napkollektor segítségével


Tel: 06/30-678-6549,

         06/28-494-951

E-mailmoldovangr@gmail.com

Napjainkban a folyamatosan fogyó nem megújuló források használata mellett már kénytelenek vagyunk a megújuló energiaforrásokhoz fordulni. A napenergia, az egyik ilyen megújuló energiaforrás a fejlett technikának köszönhetően hőt, illetve villamos energiát nyerhetünk.

A napelemek segítségével elektromos áramot nyerhetünk. Számtalan megoldás kínálkozik ezen  területen:

-  önálló elektromos elátás akkumulátorokkal, mikroprocesszoros vezérlőegységgel.

- az elektromos szolgáltatóval szerződést kötve külön erre a célra fejlesztett villanyóra segítségével visszatáplálható a szolgáltató felé is elektromos áram.

A napkollektorokat viszont kimondottan a napenergia hőének a visszanyerésére tervezték. Tehát nagyon hasznosak, több fajtájuk is van, és fűtésre, meleg víz előállítására,  Ahhoz, hogy egy napkollektort beépítsünk háztartásunkba és szerelni tudjuk, minimum épületgépésznek kell lennünk, de mivel nem mindenki az, így szakértő embert, szerelőt kell hívnunk.

A napkollektorok szerelési munkálatai leginkább a fűtési és a vízszerelési munkálatokhoz hasonlítanak. A javításnál a szerelőnek figyelembe kell vennie néhány fontos információt, hogy a napkollektor megfelelően tudjon működni. Például a napkollektor meghibásodásának hátterében az is állhat, hogy nem megfelelő hőhordozó folyadékot használunk. Az olyan napkollektoroknál, amelyek egész évben működnek, nagyon fontos, hogy nem mérgező és fagyálló is legyen egyben a hőhordozó folyadék.

Szintén vigyázni kell a napkollektoroknál alkalmazott nyomásnál is, hiszen amíg egy átlagos rendszerben 1, vagy maximum másfél bar nyomást használnak, addig a napkollektoroknál ez 3-6 bar is lehet. Fokozottan ügyelni kell ezen kívül a megfelelően méretezett tágulási tartályok beszerelésére is.

A napkollektorok egyébként nem igényelnek nagy fokú karbantartást, amennyiben nincs velük egyéb probléma és normálisan működnek, elegendő, ha kétévente ellenőriztetjük őket szakemberrel. Ekkor a szakember megnézi hogy a hőhordozó folyadék rendben van-e, és meghatározza a pH értékét, valamint megvizsgálja a fagyási pontját. Ha nincs gond, akkor továbbra is megfelelően működik a készülék, viszont ha a pH érték 7 fölött van, akkor a fagyálló megtámadhatja vörösréz vezetékeket.

A napkollektorok típusai között megemlíthetjük a síkkolektort is, amely elsősorban a Nap fényenergiáját hőenergiává alakítja át, és ez a folyamat egy úgynevezett abszorber lemezen megy végbe. A másik, mostanában egyre jobban elterjedt típus a vákuumcsöves napkollektor, amely úgynevezett ikerüveges termosztát-szerű eljárással működik. Ezeket a napkollektorokat elsősorban akkor érdemes használni, ha egész évben megoldható az általuk termelt energia felhasználása, valamint kiválóak medencék fűtésére.