Teljeskörű lakásfelújítás:

Tel: 06/30-678-6549, 06/28-494-951

E-mailmoldovangr@gmail.com

Budapest teljes területén, illetve Pest-megye határain belül! Tapasztalt, megbízható gépészek vagyunk, nem dohányzunk, és nem iszunk alkoholt. Tekintse megreferenciánkat!

- Burkolás,

- Villanyszerelés

- Festés,

- Hőszigetelés,

- Nyílászárók cseréje.

Felmérjük komfort igényeit, higiéniai szokásait, figyelembe vesszük elképzeléseit, és ehhez igazítva készítjük el a szükséges gépészeti rendszert és a szabályzástechnikát.

Nagy figyelmet szentelünk a korszerű és egyszerű technikai megoldásokra!

Lakásfelújítás: ha a lakásunkat teljesen fel szeretnénk újítani, az alapoktól kell kezdenünk és szép sorban haladni. Elsődlegesen fontos, hogy a burkolási munkálatokat, a különböző alapokat, mint például a víz, gáz, fűtés, villany stb. meglétét ellenőrizzük és ha szükség van rá javítsuk, korszerűsítsük, majd csak ezután jöhet a festés, illetve az egyéb dekorációs, külső-belső munkálatok.

A víz esetében fontos megemlíteni, hogy melegvizet kaphatunk napkollektorok segítségével, és így tudunk spórolni is, a megújuló energiaforrás felhasználásával. Szintén hasznos lehet a lakás vagy épület felújítása során a megújuló energiaforrások használatának bevezetése. Ugyanez elmondható a fűtésről is, hiszen itt alkalmazhatunk fűtésre fát, és biomasszát is hogy spóroljunk, a fűtőcsöveket pedig elhelyezhetjük tetszőleges módon, például a padlóba építve. Az elektromos áram esetében ha úgy gondoljuk, hogy a házunkban nincs elég mennyiség, akkor növelhetjük a kapacitását.

Szintén fontos spórolási szempont, ha úgy újítjuk fel a házunkat, hogy a falakat is temperáljuk, ebben az esetben azok nem hűlnek ki, így biztosan megmarad az előre beállított hőmérséklet. Amennyiben a házunkat teljesen az alapoktól szeretnénk felújítani, vagy esetleg hozzáépíteni, akkor választhatjuk a klasszikus téglás, vagy az új típusú könnyűszerkezetes elemeket is. Fontos, hogy igény esetén cseréljük ki a nyílászárókat is, mert a hőmérséklet megtartásához szükség van megfelelő hőszigetelésre is.

Ha készen vagyunk az alap felújítási munkálatokkal, rátérhetünk a burkolásra kívül és belül is. Napjainkban a lakás benti részében is egyre jobban elterjedtek a hidegburkolatok, és már nem csak a konyhában, vagy a fürdőszobában jelennek meg, hanem szinte minden helyiségben. A hidegburkolatok nagy előnye ugyanakkor az, hogy könnyen tisztíthatóak, és kopásállók, de természetesen ez nem mindegyiknél van így, általában ár függvénye a minőség. De persze nem mindenhol szükséges járólapot, csempét, üvegtéglát, vagy kőburkolatot alkalmazni, választhatunk helyette fából készült burkolatot is. Minden esetben még a felújítás előtt pontosan tervezzük meg, és számítsuk ki a szükséges burkolóanyag mennyiségét. Amint a burkolással elkészültünk, a lakás felújításának utolsó lépéseként következhet a festés, és a dekorációs elemek beépítése. A festésnél maga a festék kiválasztása kulcsfontosságú, és érdemes előretervezni, hiszen különböző színeket összepárosítva és néhány vizuális elemet igénybe véve igazán látványos hatást érhetünk el.

Burkolás

A lakás belsejében nagy jelentőségű a burkolóanyag típusa, és maga a burkolás minősége is. Míg a régebben többségben a meleg burkolatok voltak népszerűek, ezzel ellentétben manapság sokkal inkább jellemző a hideg burkolatok alkalmazása.

Hideg burkolattal már szinte bármelyik helyiséget befedhetjük és nem is fog szokatlannak tűnni. A hidegburkolatok számos előnye között a két legfontosabb, hogy általában kopásálló, illetve könnyen tisztítható. Az utóbbi tényező szinte mindegyikre igaz, azonban az előbbi esetében a minőség általában a magasabb árral függ össze.

Természetesen ma már a hidegburkolatokat megemlítve nem csak a járólapra vagy csempére gondolhatunk, hiszen ott van még a gress, az üvegmozaik, és a kőburkolat is. Amennyiben olyan helyiségbe választunk burkolóanyagot, ahol fontos szempont a csúszásállóság, akkor válasszunk érdesebb felületű járólapot például, a sima felületű helyett. Amennyiben fontos szempont számunkra a padlófűtés, akkor a hidegburkolatok mellett választhatunk meleg burkolatot is, a felületre választhatunk egy erre a célra megfelelő fa burkolót. A burkolásnál a burkolóanyagon kívül még egy kulcsfontosságú tényezővel kell számolnunk, méghozzá a ragasztóanyaggal. Nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük az összes szempontot, többek között hogy milyen helyiségbe fog kerülni a burkoló, például ha fürdőbe, akkor fontos a ragasztóanyag flexibilissége. Ha padlófűtésünk van, azt is figyelembe kell venni, hogy a burkoló és a ragasztó a felfelé áramló hőtől ne váljon el egymástól, stb.

A hidegburkolat lerakása előtt mindenképpen készítsünk tervezetet, vagyis rajzoljuk meg méretarányosan a helyiséget, és azt, hogyan szeretnénk elhelyezni a burkolatot. Tüntessük fel azokat a fontos tárgyakat, amiknek szerepük van a burkolás folyamatának akadályozásában, kialakításában (WC, zuhanytálca, fürdőkád). Amennyiben padlóburkolatot készítünk, akkor a következő két típusú fektetési módot alkalmazhatjuk: hálós, és diagonális. A hálós típus az, amikor a falakkal párhuzamosan fektetjük le a burkolatot szép sorban, ennek az lehet az egyetlen hátránya, hogy ha nem párhuzamosak a falak, akkor nem szép esztétikai hatást érünk el vele. A diagonális pedig amikor a falakhoz képest valamilyen szögben vannak elhelyezve a burkolólapok. Nagyon fontos, hogy a burkolás megtervezésénél számoljunk a fugázó anyaggal is, és annak 1-3 milliméteres vastagságával.